От древността Allegra означава щастие и оживление, което в музиката се изразява в динамичното и бързо темпо.

Днес City Home Park изпълва Allegra с ново съдържание, което следва ритъма на вашето ежедневие, за да ви създаде комфорт и спокойствие в дома.

Allegra Apartments е един от специалните модерни проекти на City Home Park в близост до природен парк „Витоша“. Тя е олицетворение на представите на нашите клиенти за съвременно жилище, което да съчетава в себе си вътрешна топлина облечена с външна модернистична архитектура. Allegra Apartments е израз на възможността да живеете в дом със светлина, топлина и уют. Запазва личното ви пространство и отговаря на всички стандарти за енергийна ефективност. Благоприятното изложение на сградата осигурява целодневна светлина. Allegra Apartments е 8 етажна сграда с 50 апартамента и два самостоятелни входа (А и Б). Осигурява достъпна и приветлива среда за хора с увреждания.  Сградата е обезпечена с два сутерена за свободно паркиране, 83 гаража и паркоместа. Вътрешният двор е с богат асортимент от растения и дървета, а живите плетове създават кътчета на уединеност. Зелените площи са съобразнени с климатичните условия на района и изложението. Те се състоят от декоративни дървесни растения, храсти, живи плетове и увивни видове. Вътрешните пешеходна и автомобилна алеи са отделени с ниски храстови лехи и декоративни акценти. По протежение на прилежащата улица са поставени широколистни дървета с грижа за подобряване на общия микроклимат.

City Home Park дава възможност за ипотечно финансиране при преференциални условия от

  и 

Комфорт

Искате уютно кътче за отмора и семеен комфорт? Търсите домашна хармония в динамичния град? City Home Park прави възможно всичко това – с модерния си проект Allegra Apartments.

Светлина

Allegra Apartments се отличава с голяма отваряемост на фасадата, френски прозорци и балкони с парапети от стъкло и поцинкована ламарина по проект. Сградата е с благоприятно изложение, което осигурява целодневно меката топлина на слънчевите лъчи.

Стил

Външната архитектура на Аllegra Apartments, се характеризира с изчистен и изискан стил. Разположението на жилищата и вътрешното им разпределение са проектирани, за да отговарят на изискванията за повече простор. Фасадата е с естествени цветове и материали, облицовки от гранит, HPL, фасадна мазилка

Модерни
пространства и
функционални апартаменти

Allegra е тук за да ви създаде комфорт и спокойствие в дома.

Модерни
пространства и
функционални апартаменти

Allegra е тук за да ви създаде комфорт и спокойствие в дома.

Степен на завършеност

Конструкция и фасада

Конструкцията e стоманобетонна монолитна  безгредови етажни плочи (с греди по контура) с дебелина 20 (25)см. Външните и вътрешните преградни стени  се изпълняват със зидарии от керамични тухли с дебелина  25см и 12см , с висока степен на шумо и топлоизолация. Дограмата е PVC, петкамерна с троен стъклопакет. Комбинирана фасада от гранит, НРL и фасадна мазилка. 

ВИК инсталации

Предвижда се изпълнението на разклонена сградна водопроводна инсталация с долно разпределение в сутерен на кота -3,15. Инсталацията включва  главна хоризонтална водопроводна мрежа (ХВМ), вертикални водопроводни клонове (ВВК) и етажна разпределителна инсталация. Главната хоризонтални водопроводна мрежа и вертикалните клонове за студена вода ще се изпълнят от тръби и фасонни части система от полипропилен ППР PN10.

Главната хоризонтални водопроводна мрежа и вертикалните клонове за гореща и циркулационна вода ще се изпълнят от тръби и фасонни части система от полипропилен ППР Stabi PN20. Етажните разпределителни инсталации за студена и топла вода ще се изпълняват от тръби и фасонни части система от PeX с прес фитинги.

Вентилация и Климатизация

Предвидена е смукателна вентилационна инсталация състояща се въздуховодна мрежа от метални спиро въздуховоди, битови вентилатори с автоматична жалузийна решетка за всяко помещение, които се включват отделно от осветлението. Отработения въздух ще се изхвърля на покрива през вентилационни шапки.

За санитарните възли е проектирана смукателна вентилационна система състояща се от осов вентилатор, влагозащитен.  Заустване на кухненските абсорбатори се предвижда в съответната шахта на всеки кухненски бокс.

За климатизиране на жилищната част на сградата се предвижда подготовка и изпълнение на разводка от медни тръби за монтиране на климатици .

Отопление

Сградата е топлозахранена от ТЕЦ. Топлоносителят се осигурява от абонатна станция. За отопление на жилищната част на сградата се предвижда изграждане на водна отоплителна инсталация с температура на топлоносителя 60-40 градуса. За всеки един от апартаментите е предвидено колекторно табло изнесено в общи части в коридора като в тях са монтирани и индивидуални топломери с дистанционно отчитане. Всички отоплителни тела са радиатори и лири, като са оборудвани с термостатични вентили на подаваща линия и секретни вентили на връщаща линия.

Oбщи части

Настилката на стълбищата, етажните площадки и фоайетата се изпълнява от гранитогрес и естествени настилки. Стените и таваните са  измазани и шпакловани, боядисани с латекс. На стълбищните рамена е предвиден  парапет по архитектурен детайл. Стълбищно осветление по архитектурен проект. Високотехнологичен асансьор от реномиран производител отговарящ на европейските стандарти. Предвидени са пощенски кутии за всеки апартамент. Входните врати на фоайетата са окомплектовани с електрическа брава и  са свързани с домофонната  уредба

Апартаменти

Подовото покритие на апартаментите е на  замазка. За дневните  и спалните се полага шумоизолация. Стените и тавани са изпълнение с машинна гипсова мазилка. Монтирани проводници, съгласно проекта до конзолите на контактите и лампените излази, монтирани ключове и контакти. Инсталации за интернет и телевизия. Климатиците се предвиждат само за дневните помещения на отделните апартаменти. Доставката и избора на климатиците е за сметка на cобственика.

Вертикална планировка и декоративни външни настилки

Подбраните растителни видове са съобразно екологичните условия на района и изложението на терена. Включени са такива с интересна листна маса или с изявен хабитус, в комбинация с “изчистени” като текстура видове за получаване на балансиран ефект от озеленяването.

За визуално „отделяне” от прилежащи площи е предложено вертикално озеленяване /частично/ по огради, като са редувани различни видове. За всички пешеходни зони е предпочетена „твърда“ настилка от бетонни плочи. В зоната за отдих е предвидена каучуковата настилка

Нашият екип

q
Darrell Berges

owner

q
Merrin Dardenne

architect

q
Ivet Houze

architect assistant

Пишете ни

    Контакти

    📍гр. София, ул. Флора №1
    +359 898 400 000
    allegra@chp.bg